Digitální den pro neziskovky 2024: Plný den inspirace a zajímavých informací

Digitální den pro neziskovky 2024: Plný den inspirace a zajímavých informací

Ve středu 21. května jsem se zúčastnil on-line akce Digitální den pro neziskovky 2024. Byla to skvělá příležitost dozvědět se více o digitalizaci v neziskovém sektoru, a získat tak inspiraci pro práci v Parent Projectu. Musím říct, že akce předčila mé očekávání a dost věcí mě zaujalo.

Program byl nabitý přednáškami, které se zabývaly různými aspekty digitalizace v neziskových organizacích. Mě nejvíce zaujaly tyto přednášky:

  • Práce s digitalizací v neziskové organizaci: Získal jsem cenné rady, jak správně nastavit digitalizační strategii a implementovat ji v praxi.
  • Jak na digitální audit a případnou úpravu digitalizace v neziskovce: Zjistil jsem, jak funguje audit digitálních procesů v neziskových organizacích a jak na jeho základě navrhnout potřebné úpravy.
  • Využití soukromých zařízení při práci: Seznámil jsem se s klady a zápory používání soukromých mobilních telefonů a notebooků pro práci v neziskovém sektoru.
  • Umělá inteligence v neziskovém sektoru: Velmi mě zaujala debata o využití umělé inteligence pro zefektivnění procesů v neziskových organizacích. Získal jsem spoustu inspirace, jak ji můžeme v praxi využít.

Kromě přednášek jsem se zúčastnil také kulatých stolů, kde jsem se mohl podělit o své zkušenosti s ostatními neziskovkami a získat od nich cenné rady.

Velmi přínosná byla i panelová diskuse o umělé inteligenci, která se zaměřila na její potenciální přínosy i rizika. Ta mě bavila ze všeho nejvíc.

Celkově hodnotím Digitální den pro neziskovky 2024 jako velmi povedenou akci. Odnesl jsem si z ní spoustu inspirace a informací, které mi pomohou dále rozvíjet digitalizaci v Parent Projectu. Jediným minusem bylo, že některé z přednášek mi přišly příliš obecné a příště bych ocenil více konkrétních informací. Jinak jsem si celý den velmi užil a určitě bych se rád zúčastnil i příštího ročníku.

A to, že jsem se něco dozvěděl, můžu dosvědčit tím, že mi s tímhle článkem pomohla umělá inteligence Gemini, o které jsem se na akci Digitální den pro neziskovky 2024 dozvěděl a vlastně ji ihned využil.

Jan Vaněk, webmaster, Parent Project, z.s.